Amiket jó tudni...

Külűr krónikái: A Prototipus

Trent Hawkins átlagember, dolgozik, két munka között szórakozik, utazgat az egyik bolygóról a másikra csapatával, vad űrcsatákba keveredik, tűzpárbajokat vív, ha kell pofonokat osztogat. De most olyan helyzetbe került, amelyből talán ő sem tud kikeveredni. Egy idegen bűnvezér rákényszeríti, hogy fossza ki egy ellenlábasának kincsestárát. De ezzel együtt egy régi ismerőse megbízza, hogy szerezze vissza egy új fegyver prototípusát. De erre mások is pályáznak. És mind erre három napja van.

Külűr Krónikái-A harmadik nap

Bodbar-Egy oldal novellákkal és letöltésekkel

Cacoethes Scribendi

Laura Arkanian műve

Címkék

neyy (1) rajz (2) skrudd (1) vra (1) Címkefelhő

15. fejezet: Akhas

2011.09.17. 10:43 Kenneth Withaker

 A vadászgépekből, naszádokból álló flottához hamarosan csatlakozott egy régi Speedkiller típusú korvett, és folyamatosan tüzelve megindult az ellenséges hajók felé.

Az Akhast vezető kalózokon látszott, hogy örülnek ennek a fejleménynek. Egy mellékutcában vezették a fejvadászt. Minden fegyverét elszedték tőle, de még mindig tudott szálfa egyenes gerinccel lépkedni az őt vezető kilenc kalóz között. A hátánál hatan haladtak, előtte négyen.

Ha mindened elvész, a büszkeséged tartsd meg hirdette egy egykor élt nagy larn harcos, akit valószínűleg egy ember vagy egy skrudd eltévedt golyója ölt meg, és most a csontjai ott rohadnak a larnok halott anyavilágán.

Az egyik skrudd hátba verte a fejvadászt a fegyvere tompábbik végével.

Acero kibelez, larn piszok – sziszegte, majd felszisszent újból.

    Olyan csicskákat eszek reggelire mint te – mondta Akhas. A hangjában fagyos közöny csengett, a válasz egy tarkóra mért ütés volt.

    Akhas megtántorodott, és a földre esett. Közben futólag megnyomta az alkari egységén lévő kapcsolót, ami vörös fénnyel felvillant.

    Na most van kurvára elegem – fordult a csapatot vezető kwizek a skrudd felé. – Mióta csak elkaptuk a bérgyilkost, csak csesztetted.

    A skrudd kivillantotta a fogait, majd rászisszent a másik lényre.

    Még szerencse, hogy a mi fajtánk nem olyan becsicskuló csürhe, mint a tiétek.

    A kwizek átlépett Akhas felett. A larn alkarján a lámpa zöldre váltott, jelezve, hogy a Napárnyék robotpilótája aktiválódott. A hajó ezekben a percekben szállhatott fel és indulhatott el teljes sebességgel a város felé.

    A mi fajtánk már párszor felégette a városaitokat, és darabokra tépték a kígyónőiteket! – vágott vissza a nagydarab lény. – És csak bomló hullákat hagytak belőletek.

    Akhas elvigyorodott, feltápászkodott. A kalózok egyszerre hallgattak el, és a larn felé néztek. Valahol felugattak a légvédelmi ágyuk, egy robbanás hallatszott, majd egy újabb.

    Na menjél előttünk, bérgyilkos – mondta a skrudd. – Vagy kapsz egy még nagyobbat.

    Akhas már tisztán kivette a Napárnyék jellegzetes zúgását, és felsóhajtott. Két perc, ameddig fedezékbe vonul. Persze addig csinál egy kis zavart.

    Belehallgattam a bűzlő hullákról szóló beszélgetésekbe. – Akhas hátralépett. – Az igazat megvallva szerintem jobb szaguk lehet nálatok. – A skrudd vicsorított, A kwizek üvöltve indult meg a fejvadász felé. Akhas hátraugrott, majd megindított egy félkör íves rúgást a lény bal oldala felé. A lény felhorkant a fájdalomtól, és összegörnyedt.

    Akhas lebukott a skrudd közelről leadott lövése elől, aztán egy söprő rúgással a földre vitte a teremtményt. A kalózok egyszerre kezdtek el tüzelni, de Akhas már előbb berohant egy mellékutcába.

    A falhoz lapult.

    Egy árnyék suhant el a házak felett. A karcsú hajó azonnal tűzet nyitott az ott lévő brigantikra. A következő pillanatban ordítások és a sínágyúk lövéseinek vékony hangja hallatszott. Miután a Napárnyék végzett, Akhas felé suhant, hasán félresiklott egy burkolatdarab, és leereszkedett egy kábel. Akhas villámgyorsan elkapta a végét, majd hagyta, hogy a hajó felhúzza.

    Pillanatok alatt fent volt. Végigmászott az utastér felé vezető járaton, majd elindult a pilótafülke felé. Ledobta magát az ülésbe, és aktiválta az interfészt. A szenzorokat ráállította, hogy egy Futrinka típusú földi járművet keressenek. A larn balra fordította a hajót, és elsüvített a bázis északi része felé.

    Az űrhajók már máshol csatáztak, így tulajdonképpen szabad útja volt a zsákmány felé.

    A hajó irányítópultján felcsipogott valamit, jelezve, hogy talált egy rendellenesen viselkedő járművet. Az a helyett, hogy bele vetette volna magát az erőd utcáin vívott csatába, inkább megpróbált tőle eltávolodni.

    Megvagy gondolta magában a larn, és nagyobb sebességre kapcsolt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototype.blog.hu/api/trackback/id/tr553233542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása