Amiket jó tudni...

Külűr krónikái: A Prototipus

Trent Hawkins átlagember, dolgozik, két munka között szórakozik, utazgat az egyik bolygóról a másikra csapatával, vad űrcsatákba keveredik, tűzpárbajokat vív, ha kell pofonokat osztogat. De most olyan helyzetbe került, amelyből talán ő sem tud kikeveredni. Egy idegen bűnvezér rákényszeríti, hogy fossza ki egy ellenlábasának kincsestárát. De ezzel együtt egy régi ismerőse megbízza, hogy szerezze vissza egy új fegyver prototípusát. De erre mások is pályáznak. És mind erre három napja van.

Külűr Krónikái-A harmadik nap

Bodbar-Egy oldal novellákkal és letöltésekkel

Cacoethes Scribendi

Laura Arkanian műve

Címkék

neyy (1) rajz (2) skrudd (1) vra (1) Címkefelhő

18.fejezet: Trent Hawkins

2011.09.27. 06:07 Kenneth Withaker

 

    Az oldalsó ajtó felnyílt, Hawkins pedig megropogtatta a nyakát, majd kilépett. Kicsit örült, hogy megszabadult egy kis időre a Futrinka belsejéből. A friss éjszakai levegő – eltekintve a csatával járó igencsak kellemetlen szagoktól – felfrissítette. A látvány amit meglátott viszont egyáltalán nem. A tér tele volt kalózokkal, a mellékutca bejáratát a tank zárta el, a hatalmas harci jármű előtt pedig Acero álldogált zsebre dugott kézzel.

    Hawkins széttárta a karjait, majd megszólalt:

    Mit akarsz tőlem?

    Acero előrelépett, majd elmosolyodott. Hawkins közben utasítást adott a tudatalattijának, hogy kezdje el számolni a másodperceket.

    - Azt, hogy miközben ütlek sikíts úgy mint egy fürdőskurva – mondta a férfi egykedvűen, majd elindult Hawkins felé.

    3 perc.

    Hawkins hátraugrott, majd a hosszú hajú fickó felé ütött, de az kitért a támadás elől, majd előre vetődött, és a következő pillanatban belevert Hawkins hasába.

    Trentnek elállt a lélegzete a hasába hasító kíntól, ami felsugározódott a mellkasáig.

    Hawkins térdre rogyott, majd felnyögött.

    Acero közelebb hajolt hozzá:

    Csak ennyi? Egy nyögés? – kérdezte. – Hol a sikolyom.

    Hawkins megindított a bal öklével egy ütést, de Acero egyszerűen elkapta a csuklóját, majd hátracsavarta.

    Két perc még! Kiáltott magára Hawkins. Nem akart elájulni, de ahogy Acero beletérdepelt a hátába, az felért bármilyen kínnal a galaxisban.

    Na sikíts már, ribanc! ordította, mire a kalózok felnevettek. Hawkins becsukta a szemét, és magában továbbra is a másodperceket számolta.

    Majd mindjárt te fogsz.

    Acero elengedte a karját. Hawkins feltápászkodott, de még fel sem ocsúdhatott, amikor Acero hátba rúgta. Hawkins hasra esett a friss sárba.

    2 perc

    Trent felemelte a fejét, de előtte még kiköpte a szájába került sarat, majd nagy nehezen felállt, de még odapillantott a Futrinka felé. Szerencsére nem csináltak semmiféle örültségét a bent lévők.

    A férfi lassan feltápászkodott, majd szembenézett Aceróval.

    Már csak 1 perc. Addig bírd ki. Ezek műsort akarnak, és ha azt kapják, akkor nincs eszük ránézni a telibekúrt műszereikre.

    Acero, miért csinálod ezt? Olyan jól elvoltunk.

    A fickó csak megvonta a vállát, majd belenézett Hawkins szemébe.

    Csaltál abba a kibaszott játékba. Kíváncsi voltam, hogy a való életben is ilyen jól bunyózol e. Mert itt bizony nagyon tudni kell csalni, ahogy kinézem belőled te bizony nem tudsz.

    Hawkins úgy érezte mintha valami elmebeteg a hátába belerakott volna egy izzó fémdarabot, és valahogy a távolból hevítette volna azt.

    Aha, Acero.

    1 perc. Harsogta a belső órája.

    Akkor bocsánatot kérsz?

    45 másodperc.

    Acero, csaltam. Pontosabban a szárnysegédem önállósította magát, de vajon nem megengedett a csalás, hogy ha egy fickó, akinek az anyja olyan mint egy kwizek segge, szintén csalt.

    35 másodperc…

    Acero arcáról lefagyott a vigyor, majd úgy ordított fel, mint egy megsebzett medve, és Hawkinsra rontott.

    Trent félreállt a fickó utjából, majd a bal keze élével rávert Acero torkára. A kalóz felköhögött, és még nem eshetett térdre, amikor Hawkins a háta mögé került, majd átnyalábolta az alkarjával a másik nyakát. A jobb kezével pedig kicsatolta Acero pisztolytáskáját, és kivette a férfi fegyverét.

    Ez az élő pajzs trükk, a banda felénél nem fog beválni.

    Hawkins látta, hogy a kalózok egyszerre emelték fel a fegyverüket.

    Azonnal hátrálni kezdet a Futrinka felé.

    Fél perc…

    Hawkins a fickó nyaki ütőeréhez szorította a pisztoly csövét, majd a mutatóujját a ravaszra rakta.

    Na és mi a terved?

    Szeretnék épp bőrrel elmenni – válaszolta Trent. – És gondolom te is élni akarsz!

    Acero hátrasandított.

    Ha meghúzod azt a ravaszt, akkor a golyó átlövi a nyaki ütőerem, és ha ez nem öl meg, akkor átszakítja a tüdőd. Ha bármivel is próbálkozol meghúzom a ravaszt!

    Ha belekönyökölök a töködbe? – kérdezte Acero.

    Akkor a reflex fogja velem meghúzatni a ravaszt.

Az öt perc már régen letelt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prototype.blog.hu/api/trackback/id/tr293259354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása